estetska medicina

Botulinski toksin

U medicini botoks se koristi već skoro 40 godina pri lečenju spastičnih poremećaja u neurologiji. A u plastičnoj hirurgiji – više od 30 godina za uklanjanje bora. Delotvoran je u rukama iskusnih lekara specijalista za uklanjanje bora, a procedura kratko traje. Sve to čini ovaj tretman jednim od vrlo efikasnih i popularnih na svetu. Osim u estetskoj medicini, botulinski neuromodulator se već više od 20 godina koristi i za lečenje prekomernog znojenja – hiperhidroze, u zoni pazuha, dlanova i tabana.

ФОНЫ _ ВИДЕО _ БЬЮТИ (вдохновение и эстетика) (2)

Najčešće postavljena pitanja

Botoks (botox), odnosno Botulinum toxin A je pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum.

Ubrizgavanjem botoksa u specifične mišiće sprečava se prenos nervnih impulsa sa nerava na mišić i na taj način se onemogućava preterana kontrakcija mišića, odnosno dolazi do privremene paralize. Bitno je istaći da botox sprečava kontrakciju privremeno, što znači da se nakon nekog vremena mišićna aktivnost vraća u potpunosti.

Botoks se preporučuje za eliminaciju bora u regiji čela i u predelu oko očiju, kao i za diskretno i suptilno brisanje tragova starenja ili kao prevencija u sprečavanju stvaranja novih bora.

One uporne, jer pokreti mišića na licu stvaraju bore na koži. A s obzirom na to da botoks deluje tako što sprečava preterane kontrakcije mišića, upravo je duboko urezane bore moguće ublažiti botoksom.

Spada u relativno bezbedne procedure, ali pod uslovom da botoks ubrizgava lekar specijalista sa iskustvom i kada se koristi sertifikovan i proveren preparat (ali postoje odstupanja u efektima u zavisnosti od stanja organizma, hormonskog statusa, genetike i načina života svakog pojedinačno).

Preporuka lekara je mirovanje par sati nakon tretmana, posle čega je moguće nastaviti svakodnevnu rutinu života. Ne preporučuje se korišćenje bazena, saune, sunčanje i vežbanje u prva 2 dana posle tretmana.

U rezultatima tretmana moći ćete da uživate narednih 4 do 6 meseci, kada je preporuka da se procedura ponovi, a svakog narednog puta efekat je duži.

Najčešće indikacije za primenu botoksa u estetske svrhe su:

image6

Injekcije botoksa su bezbedne, a on je sastavljen od prirodno pročišćenih proteina. Procedura je bezbedna kada se pravilno obavlja od strane lekara specijaliste sa iskustvom.

Treatment Pricing

Botoks protiv znojenja

Procedura je efikasna u lečenju hiperhidroze – prekomernog znojenja pazuha, tabana i dlanova, jer njegov efekat posle te procedure traje oko 9 meseci, što zavisi od stanja organizma, hormonskog statusa, genetike i načina života svakog pojedinačno

Deep Cleansing     $49.99

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet.

karelys-ruiz-PqyzuzFiQfY-unsplash.jpg

Hyaluronic Fillers      $35.99 ea

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet.

Botoks u lečenju migrene

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet.

applying-body-body-lotion-286951.jpg

Hands & Body      $29.99 +

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet.

Acne Treatments      $129.99

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet.

leona life

Gandijeva 3/39

11073 Novi Beograd

zakažite tretman

+381 65 38 77 388