Estetska medicina

Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja poceduru uklanjanja površnog sloja epiderma. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju (koža se manje masti i usporava se punjenje pora), popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše.

Postoji više vrsta hemijskih pilinga i njih prilagođavamo svakom tipu i stanju kože. Takođe postoje više različitih proizvođača pilinga, a mi u Leona Life ordinaciji koristimo najbolje od medicinske kozmetike. Najčešće ih koristimo kod stanja kao što su masna koža, akne, proširene pore i mitiseri, dehidrirana koža, hiperpigmentacije, ožiljci od akni, sitne bore i devitalizovana koža.

 
Hemijski-piling

Najčešće postavljena pitanja

Hemijski piling je estetsko-medicinska procedura koja uz pomoć kiselina uklanja mrtve slojeve kože i tako podstiče njenu regeneraciju na licu, vratu, dekolteu, rukama i nogama. Ukratko, radi se o ljušćenju kože koje dovodi do njenog potpunog obnavljanja. Usled hemijskih supstanci koje se nanose na kožu, dolazi do intenzivnog oslobađanja citokina i sinteze kolagena.

Prema vrsti agensa koje sadrži  i u zavisnosti od problema koji se tretira, kao i  od starosnog doba klijenta, razlikuju se sledeći tipovi pilinga:

  • Površinski hemijski piling – dopire do epidermisa, odnosno površinskog sloja kože  i doprinosi njenoj regeneraciji
  • Srednje duboki hemijski piling – zalazi nešto dublje ispod sloja epidermisa i primenjuje se najčešće protiv ožiljaka od akni ili pigmentnih fleka
  • Duboki hemijski piling – prodire duboko u dermis i koristi se za prevenciju bora, za njihovo smanjivanje i zatezanje kože

Ne mogu se svi pilizi raditi tokom cele godine. Kada je površinski piling u pitanju, može se izvoditi čak i leti, ali je nakon procedure neophodno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom.

Hemijski piling srednjeg intenziteta ne preporučuje se u proleće i leto. Postupak se izvodi isključivo u periodu jeseni i zime, budući da obnovljena koža postaje posebno osetljiva na sunčevu svetlost.

Nepoštovanje ovih pravila može prouzrokovati melazmu (poremećaj pigmenatacije), zato je veoma važno da se pridržavate saveta svog doktora.

Najpre je potrebno obaviti pregled gde će biti utvrđen tip kože i njen kvalitet. Na osnovu ovoga, specijalista će i odlučiti koji tip hemijskog pilinga će vama najviše odgovarati.

Sam tretman zahteva da koža bude potpuno čista, tako da je potrebno da koža bude temeljno pročišćena od svih proizvoda koje ste eventualno koristili. Kiseline koje se nanose na lice nakon čiščenja treba da odstoje desetak minuta, a onda se uklanjaju.

Nakon završetka tretmana trebalo bi naneti zaštitnu kremu koja će dodatno nahraniti kožu.

Tretman hemijskog pilinga sastoji se iz nekoliko koraka. Najpre je potrebno obaviti pregled gde će biti utvrđen tip kože i njen kvalitet. Na osnovu ovoga, specijalista će i odlučiti koji tip hemijskog pilinga će vama najviše odgovarati.

Sam tretman zahteva da koža bude potpuno čista, tako da je potrebno da koža bude temeljno pročišćena od svih proizvoda koje ste eventualno koristili. Kiseline koje se nanose na lice nakon čiščenja treba da odstoje desetak minuta, a onda se uklanjaju. 

Nakon završetka tretmana trebalo bi naneti zaštitnu kremu koja će dodatno nahraniti kožu.

Rezultati koje možete očekivati su sledeći:

Cosmetology beauty procedure. Young woman skin care. Beautiful female person. Rejuvenation treatment. Facial chemical peel therapy. Clinical healthcare. Doctor hand. Dermatology cleanser.

Hemijski piling je idealno rešenje za sitne borice, tamne fleke, ožiljke od akni, akne i mitisere, podmlađivanje i osvežavanje kože!

leona life

Gandijeva 3/39

11073 Novi Beograd

zakažite tretman

+381 65 38 77 388