Estetska Medicina

Mezoterapija

Mezoterapija je savremena neinvazivna medicinska metoda kojom se male količine koktela (vitamina, minerala, prirodnih ekstrakata, amino kiselina…) unose u mezoderm (srednji sloj kože) pomoću veoma malih, tankih igala. Najčešća primena mezoterapije, u našoj zemlji, je upravo u rešavanju estetskih problema.

Tretiraju se problematični delovi tela precizno određenim koktelima (po priznatim protokolima) u zavisnosti od potreba pacijenta i procene lekara nakon  pregleda. Unose se male količine supstanci u lokalizovana područja, a broj tretmana zavisi od stanja tretirane regije i rezultata koji želimo postići.

IMG_3290

Najčešće postavljena pitanja

Mezoterapija se primenjuje na licu ,telu i kosi

U koktelima koji se koriste za revitalizaciju, hidriranje i podmlađivanje kože, nalazi se hijaluronska kiselina, aminokiseline, multivitamini (A,E,C.D), kompleks vitamina B, minerali… Komponente u sastavu koktela koji se koriste za uklanjanje difuznog celulita i masnih naslaga su hijaluronska kiselina, cofein, mineralni elementi, phosphatidylcholine, L-carnitine, collagenase. Aktivni sastojci deluju podjednako kako površinski tako i na dublje partije potkožnog tkiva. Komponente mezoterapijskog koktela namenjenje za sprečavanje opadanja i revitalizaciju kose su amino kiseline ,vitamin B i cink.

  • podmlađuje se, zateže i  hidrira koža
  • povećava se elastičnost i čvrstina kože
  • reguliše se rad sebacealnih (lojnih) žlezda
  • smanjuju se proširene pore i uklanjaju fine tanke bore na licu
  • uklanjaju se masne naslage i cellulit
  • stimulše se rast kose ,smanjuje seboreja, revitalizuje oslabljena i oštećena kosa

Potrebno je uraditi 3 do 5 tretmana u razmaku od po 7 do 14 dana. Već nakon nekoliko tretmana vide se značajni rezultati. Efekat nakon mezoterapije je vidljiv kod svih pacijenata od 70 % do 90% u zavisnosti od individualnog problema,stanja kože i organizma. Ceo ciklus možemo ponoviti nakon 4 do 6 meseci u skladu sa potrebama pacijenta.

Nega nakon tretmana je uobičajena. Istog dana nakon tretmana ne aplikovati kreme i pudere narednih nekoliko sati. Sutradan pacijent nastavlja sa svojom svakodnevnom negom.

Šta se postiže mezoterapijom?

11

Mezoterapija predstavlja nehiruški tretman za podmađivanje lica i drugih delova tela, kao i rešavanje mnogih problema na koži.

leona life

Gandijeva 3/39

11073 Novi Beograd

zakažite tretman

+381 65 38 77 388