Estetska medicina

Cog niti

COG niti su antiaging tehnika koja daje odlične rezultate u podmlađivanju i zatezanju kože koji su vidljivi odmah nakon procedure, uz zadržavanje prirodne mimike lica. COG niti imaju posebne konuse koji kao udice zakače potkožno tkivo i na taj način zatežu i podižu tretirane delove, čime se može postići zatezanje lica ili delova tela u željenom smeru.

Lifting lica COG nitima je minimalno invanzivna procedura koja podrazumeva postavljanje specijalnih biorazgradivih niti ispod kože. Niti se aplikuju direktno kako bi inicirale proces regeneracije kože. Ovim postupkom se pokreću fibroblasti (ćelije vezivnog tkiva) koji povećavaju lučenje kolagena i elastina. Poznato je da prirodna proizvodnja ovih supstanci, koje koži daju volumen, svežinu i zategnutost, opada sa godinama.

7

Najčešće postavljena pitanja

COG niti su biorazgradive niti koje se postavljaju pod kožu i dovode do zatezanja kože. Pre intervencije se daje lokalna anestezija. Niti se postavljaju pod kožu pomoću kanile ili pomoću fine igle koja je pričvršćena za apsorbujuću nit. Igla se ubacuje u potkožni sloj a kada se izvuče niti ostaju implantirane u koži.

Procedura postavljanja niti je komforna za pacijenta, a oporavak je kratak i traje od 2 do 3 dana u zavisnosti od starosti pacijenta, tipa kože i regije koja se tretira. Sama intervencija traje oko pola sata, a efekat je potpun 6 meseci nakon tretmana.

COG niti su pravi izbor za sve pacijente koji ne žele da se podvrgnu hirurškim procedurama. Ova intervencija je idealna za konturiranje lica, podizanje opuštene kože obraza, brade i vrata a takođe su dobre i za podizanje obrva.

Prednost ove metode je to što se može kombinovati i sa drugim tretmanima za podmlađivanje, kao što su lasersko podmlađivanje, PRP, Hijaluronski fileri, Cellular matrix, 3D mezoniti ili mezoterapija, kako bi krajnji rezultat bio još bolji.

Efekat zavisi od starosne dobi pacijenta, kvaliteta kože i broja upotrebljenih niti. Studije su pokazale da rezultati mogu da traju između 2 i 3 godine.

Prednosti ove procedure

8

Za mladalački izgled bez operacije - COG niti daju odlične rezultate u zatezanju i podmlađivanju lica uz zadržavanje prirodne mimike.

leona life

Gandijeva 3/39

11073 Novi Beograd

zakažite tretman

+381 65 38 77 388