Estetska medicina

PRP tretman

PRP tretman, poznat i kao “vampirski tretman”, prirodna je metoda podmlađivanja kože faktorima rasta iz sopstvene krvne plazme. Tretman je ovaj neobični naziv dobio zbog upotrebe dela plazme koji sadrži visoku koncetraciju trombocita sa prirodnim proteinima, najbitnijim u procesu zarastanja i regeneracije tkiva.

PRP terapija krvnom plazmom metod je tokom kog se iz krvi izdvajaju trombociti bogati faktorima rasta i imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože.

Koristi se za podmlađivanje, korekciju finih linija i borica, podsticanje rasta kose, smanjivanje ožiljaka i pigmentaciju, povećanje volumena i tonusa lica itd.

1 (2)

Najčešće postavljena pitanja

PRP tretman uključuje fragment krvi, prikupljen ili „izvučen“ iz pacijenta metodom klasičnog vađenja krvi. Zatim se prikupljena krv zavrti u posebnoj centrifugi kako bi se odvojile njene komponente. Dobijena plazma bogata trombocitima se ponovo ubrizgava nazad u kožu, na regiji koju je potrebno tretirati.

Plazma bogata trombocitima se sada najčešće koristi lokalno, kao deo redovnog održavanja nege lica, a koristi se zajedno i sa tečnim hijaluronom što predstavlja potpuno novi tretman nazvan Cellular Matrix.

PRP tretman kože obično ne izaziva značajnu nelagodnost. Budući da se aplikuje lokalni anestetik, možemo reći da tretman tada bude gotovo 100% bezbolan.

PRP tretman će podstaći proizvodnju novih ćelija kože, koje će polako zameniti oštećenu kožu sa ožiljcima. Koža će postati glatka i ujednačenija.

Naknadne PRP aplikacije će nastaviti da  poboljšavaju  izgled ožiljaka od akni i pigmentacije, dok koža konačno ne postane glatka i čista.

Većina pacijenata svoje najbolje rezultate može da dobije nakon minimum tri tretmana u razmaku od četiri do šest nedelja.

Možete da primetite najbolji rezultat na svojoj koži nakon tri PRP aplikacije. Preporučujemo da razmak između svake sesije bude najmanje četiri do šest nedelja.

Da bi koža ostala sjajna i izgledala najbolje moguće, preporučujemo  ponavljanje  jedne PRP aplikacije na svakih šest meseci.

PRP tretman dugoročno poboljšava tonus i izgled kože. Svaki tretman će dodatno umanjiti fleke i bilo kakve promene boje na koži. U mnogim slučajevima, PRP procedura vas zauvek rešava ožiljaka i neželjene pigmentacije.

Zdrav volumen i mladalački sjaj kože nakon primene PRP-a traju u proseku četiri do šest meseci. Svaki naredni tretman može dugoročno održavati vašu kožu što mlađom i zdravijom.

Koje probleme rešava PRP?

2 (2)

PRP terapija krvnom plazmom metod je tokom kog se iz krvi izdvajaju trombociti bogati faktorima rasta i imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože.

leona life

Gandijeva 3/39

11073 Novi Beograd

zakažite tretman

+381 65 38 77 388